BE/NL Boekrecensie: PAPYRUS van Irene Vallejo

Updated: Apr 25


Beoordeling: ★★★★☆

Bedankt aan Meulenhoff en Lannoo uitgeverij voor dit recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn leeservaring en recensie in geen enkel opzicht.


Een boek dat ons meeneemt op reis naar de klassieke oudheid en ons leert over de onstaansgeschiedenis van boeken en hoe ze onze literatuur vandaag de dag beïnvloeden (kortom, een boek over boeken), hoe kon ik dat niet meteen op mijn (eindeloos lange) leeslijst zetten?


In elke zin, elk woord, elke komma die geplaatst is om nog meer woorden te delen, voel je dat dit boek geschreven is door een rasechte boekenwurm. Vallejo omschrijft alles erg levendig en poëtisch. PAPYRUS is zo'n boek dat je vastpakt en weer weglegt, dat je verslindt over tijd (of dat gold toch voor mezelf).


In het begin trok ik mijn wenkbrauwen op als Vallejo ons vanuit de tijd van Alexander De Grote opeens weer in het heden katapulteert en een filmscène beschrijft waarin een boek een belangrijke rol speelt of een acteur een uitspraak deed die haar is bijgebleven. Die schijnbaar willekeurige tijdsprongen waren iets waaraan ik moest wennen. Maar dit geschiedkundig boek is meer dan 500 pagina's lang en ik ontdekte dat deze luchtige anekdotes een welkome afwisseling zijn tussen de geschiedenislessen.


PAPYRUS is een echte aanrader voor boekenwurmen wiens liefde voor boeken geen grenzen (in tijd) kent.PAPYRUS

Auteur: Irene Vallejo

Vertaler: Adri Boon

Uitgeverij: Meulenhoff

Aantal pagina's: 536

Binding: hardcover

Bestel HIER een exemplaar.

Veel (educatief) leesplezier!

16 views0 comments