BE/NL Boekrecensie: STORM AND FURY van Jennifer L. Armentrout

"De meeste Wachters hier hebben geen flauw idee wat ze verborgen houden.

Ze mogen niet weten wat jij bent."

Dat wist ik al, dat had ik altijd al geweten.

"Ze mogen het nooit te weten komen."


Bedankt aan uitgeverij Zomerkeuning voor dit recensie-exemplaar. Dit beïnvloed mijn mening in geen enkel opzicht. Ik deel mijn gedachten altijd eerlijk.


Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de Wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als Wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.


'Storm and Fury' is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie.

(website Zomerkeuning)


Ondanks dat deze HARBINGER- serie een spin-off is van de DARK ELEMENTS-serie, ondervond ik geen problemen door het feit dat ik deze laatste serie nog niet gelezen heb. Ik ken de personages en wereld dus niet uit de vorige boeken, maar het boek las alsof het op zichzelf stond.


STORM AND FURY is een verhaal vol actie en interessante personages. Het is het eerste boek dat ik ooit las met waterspuwers in de hoofdrol (of zelfs in eender welke rol). Dat was een leuke ontdekking! Onder andere hierdoor voelde deze wereld, die verweven zit met onze eigen wereld, erg origineel.

Het hoofdpersonage Trinity is niet op haar mondje gevallen, en daar houd ik van. Ze zit niet te kniezen over haar lot, al toont ze soms wel dat de mentale last die erbij komt kijken. Er hangt veel mysterie rond Trinity's verleden. Armentrout licht de sluiter slechts stukje bij beetje op. Dit in combinatie met de vele actiescènes, zorgt ervoor dat je continu op het puntje van je stoel zit.


Ik wil ook even de aandacht vestigen op het feit dat Trinity een oogziekte (retinitis pigmentosa) heeft, die haar stilaan blind maakt. Ze is geen perfect personage. De auteur brengt een karakter met een beperking erg sterk naar voren, zonder het probleem te minimaliseren. Zulke representaties hebben we meer nodig in fantasy-boeken.


STORM AND FURY had ook de juiste hoeveelheid romantiek en luchtige, herkenbare dialogen onder vrienden, wat de personages erg herkenbaar maakten, ondanks dat wij nooit in een vergelijkbare situatie terecht zouden komen.


Armentrout heeft een erg vlotte schrijfstijl. Ze geeft je voldoende beschrijvingen om je te oriënteren, maar verspilt geen tijd aan mooie, overbodige schetsen van omgevingen. Ze houdt het tempo er goed in en deed me zo door het verhaal vliegen. Ook erg leuk dat ze alledaagse zaken beschrijft als 'de periode van de maand' of 'de zin in frietjes'.

Een minpuntje op de beschrijvingen is dat ze soms wat laat kwamen. Vaak had ik zelf alvast een beeld gevormd van de personages en creaturen, wanneer de beschrijving dan eindelijk een hoofdstuk later kwam. Dat beeld aanpassen lukte me wel, maar ik verkies toch uiterlijke beschrijvingen snel te krigen.


STORM AND FURY heeft me erg nieuwsgierig gemaakt naar zowel het vervolg van deze serie, als de DARK ELEMENTS-serie. Het was mijn eerste ervaring met het werk van Armentrout en ze heeft me aangenaam verrast. STORM AND FURY verdient 4 sterren!Veel leesplezier!


JanneSTORM AND FURY

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomerkeuning

Aantal pagina's: 508

Binding: paperback, blauwe kleur op papiersnede (zie foto bovenaan deze blogpost)


Bestel HIER een exemplaar.

19 views0 comments